PROPERES ACTIVITATS 2017

 

IBA col·lectiu d’improvisació  
organitza concerts a cases de la ciutat de Barcelona i a rodalies

 CONCERT  #228  Dimecres 12 de Juliol   20'30h
ILIA BELORUKOV (Sant Petersburg, Rússia) 
Saxo alt i objectes

MIGUEL A. GARCÍA (País Basc) 
Electrònica
   Foto:Anastasia Tsayder
 Miguel A. Garcia i Ilia Belorukov es van reunir el 2013 a Sant Petersburg en una sessió d'enregistrament. Després d'algun temps van començar a treballar com a duo. El seu primer disc "Wolkokrot" va ser llançat pel segell hongarès Inexhaustible Editions l'any 2015. Va ser un treball d'estudi amb diversos mitjans electrònics, mostres de so i enregistraments de camp com a reflexos borrosos de records. Com a unitat en viu, Miguel i Ilia juguen amb contextos improvisats i treballen amb sons del saxofon, dispositius i objectes electrònics. La primera gira del duo va tenir lloc al desembre de 2016 a Suïssa i França.

Ilia Belorukov treballa en la música improvisada, sonora i electroacústica. És membre de diferents projectes amb músics locals i estrangers. Col·labora amb artistes que treballen en altres direccions musicals (des del hardcore i el metall fins a la música contemporània acadèmica); Amb ballarins i pintors; Amb teatre. Ilia practica un enfocament experimental d'extracció de so del saxo alt amb objectes, usa electrònica i altres instruments. També és fundador del segell Intonema (www.intonema.org) i un dels comissaris de Spina! Rec (www.spinarec.bandcamp.com). Organitzador d'esdeveniments a Rússia, coorganitzador dels festivals de SpinaFest i Teni Zvuka a Sant Petersburg. Ell escriu ressenyes per al seu propi bloc a Syg.ma i va ser revisor de revistes de Música Contemporània, Música i Temps, Topot i GEZeta.

Ilia ha
tocat amb músics com Keith Rowe, Alfredo Costa Monteiro, David Stackenas, Radu Malfatti, Lucio Capece, Jason Kahn, Birgit Ulher, Ignaz Schick, Jonas Kocher, Gaudenz Badrutt, Stefan Thut, Arturas Bumsteinas, Thomas Buckner, Bryan Eubanks, Jack Wright, Andrew Drury, Andrey Popovskiy, Alexei Borisov, Kurt Liedwart i molts altres. Ha publicat els seus treballs en els segells Copy For Your Records, Ilse, Cabin Floor Esoterica (USA), Hideous Replica (UK), Creative Sources (Portugal), QuasiPop (Ukraine), 1000fussler (Germany), Mikroton, Intonema, Spina!Rec (Russia) i molts altres.

Ha participat en diversos festivals: SKIF, Teni Zvuka, Aposition, ReMusik (Sant Petersburg); Noise & Fury, Long Arms, Tilde 2 (Moscou); Budapest Spring Festival (Budapest); Gogolfest (Kíev); Jauna Muzika (Vilnius i Klaipeda); Angelica (Bolonya); Baba Fest (Roma); Altera Festival (Nàpols); Jazz Bez (Lvov); John Cage Year (Lublin); Tesis (Kemerovo); Helsinki City Festival, Chance Meeting (Helsinki), etc.
Miguel A. García (també conegut com Xedh) del País Basc, és un dels artistes sonors més dinàmics de l'escena espanyola. El seu treball se centra principalment en la composició i la improvisació electroacústica. Utilitza sons procedents de residus de dispositius electrònics, sovint interrelacionats amb enregistraments de camp o amb instruments acústics, en la recerca d'una experiència íntima, intensa i immersiva. Una música de formes aventureres, plena de contrastos i tenint tot un sentit de l'humor. El seu bagatge comprèn les belles arts i la tecnologia audiovisual, havent creat projectes com Válvula Antirretorno, Baba Llaga o Mubles, qüestionant les fronteres entre la música acadèmica acústica, la música industrial i l'anomenada música externa.

Amb el seu projecte solista, ha participat en festivals de música experimental per tota Espanya, com Ertz (Navarra), Experimentaclub (Madrid), Lem (Barcelona), Mem (Bilbao) o Sonikas (Vallecas), i ha actuat en diversos escenaris com ara l'Auditori Nacional de Música (Madrid), o museus com Artium (Vitòria), Guggenheim (Bilbao), Macuf (A Coruña) o Vostell Malpartida (Càceres). Fora d'Espanya, ha participat en festivals a Alemanya, Bèlgica, EUA, França, Holanda, Noruega, Polònia i Portugal. El seu treball s'ha estrenat mundialment per
segells com Copy for your records (EUA), Homophoni (EUA), Pilgrim Talk (USA), Slaughter Recs (Itàlia), Trait Central (EUA), Triple Bath (Grècia), Zeromoon (EUA) , O White Line (Regne Unit).

Encara és un jove membre de l'escena internacional d'improvisació lliure, treballa regularment amb Ilia Belorukov, Alfredo Costa Monteiro, Oier Iruretagoiena, Xabier Lopez, Álvaro Matilla, Seijiro Murayama o Héctor Rey. Ha col·laborat amb ar
tistes com Lali Barriere, Heddy Boubaker, Alexander Bruck, Raul Domínguez, Jean-Luc Guionnet, Richard Kamerman, Kurt Liedwart, Nick Hoffman, Wade Matthews, Jorge Nuñez, Carlos Suarez o Valentina Vuksic, i bandes com Cooloola Monster, Gora Japon, maDam o Hamburguesa Vegetal. Com a promotor, entre altres projectes, és el fundador del Club Le Larraskito i director de la Zarata Fest, ambdues plataformes dedicades a la difusió d'art i música desafiadors.
… …
. ……Lloc:
Passatge Carsi, 10 - (entrada per Padilla, entre Provença i Rosselló)
Metro: Sagrada Familia
BARCELONA

Entrada:
6€
Agraïments:
 
Bartolomé Román, Pilar Subirà, Barbara Held, Alfredo Costa Monteiro i  Vasco Trilla.


.............. . . . . . ............................- - - - - .................